Algemeen, Jewels & watches 25 February 2022

De fantasyjuwelen van Angelo Moretti

Maak kennis met Angelo Moretti: elegante fantasiejuwelen met een vleugje fun

Het jonge Belgische label Angelo Moretti is gespecialiseerd in fantasiejuwelen, gemaakt van natuurlijke materialen zoals acetaat en kunsthars. Duurzaamheid staat centraal. De collecties zijn gericht op de modebewuste vrouw: kleurrijk en elegant, met een vleugje fun. Ontworpen in Antwerpen, gemaakt in Italië.

“Kunsthars en acetaat zijn fantastische en zeer veelzijdige materialen om mee te werken”, vertelt Angelo Moretti, de ontwerper achter het gelijknamige label. “Het wordt gegoten, wat maakt dat we onze eigen kleuren kunnen kiezen. Elk sieraad uit onze collectie is met de hand gemaakt. We werken uitsluitend samen met Italiaanse bedrijven die over een duurzaamheidslabel beschikken.”

Totaalcollectie

Waar veel juwelenmerken zich op één type sieraad richten, zoals oorbellen, onderscheidt Angelo Moretti zich met een totaalcollectie. Dat wil zeggen: de collectie bevat altijd korte én lange kettingen, grote en kleine oorbellen, armbanden en ringen. Zo kan elk type vrouw zelf haar ideale set samenstellen. “De ene vrouw draagt bijvoorbeeld graag een statementketting met subtiele oorbellen, de ander combineert een armband met grote oorbellen. Elke vrouw is anders, daar spelen we op in. Het mooie aan het materiaal en onze collectiesamenstelling is dat retailers het aanbod volledig kunnen personaliseren voor hun eigen klanten.”

Angelo MorettiAngelo Moretti JewelryAngelo Moretti

Snoepwinkel

Kenmerkend voor de werkwijze van Angelo Moretti is de persoonlijke aandacht voor de klant. Een voorbeeld: omdat de collectie zo groot is, biedt het merk retailers de mogelijkheid om die in delen uitgeleverd te krijgen. De klant kan zelf beslissen op welke momenten. Op die manier wordt ook de factuur opgesplitst. Zeker in deze tijd is het volgens Moretti belangrijk om mee te denken, ook als het gaat om budgetten. Hij merkt dat de collectie enthousiast wordt ontvangen. “Mensen snakken nu meer dan ooit naar kleur en positiviteit, iets waar je vrolijk van wordt. We horen vaak van winkeliers: het is net een snoepwinkel als je bij jullie binnenstapt.”

Prijsklasse tussen €29 – €149

Angelo Moretti staat met haar collectie op Retailbeurs Utrecht van 13 t/m 15 maart 2022. Heb je nog geen tickets? Registreer je nu gratis:

 

Ook interessant