Algemeen, Jewels & watches 27 October 2022

*In the picture* Anke van Driel en Rony Ebben van Goudsmedrij Puur Ambacht

Anke van Driel en Rony Ebben van Puur Ambacht hebben een Goudsmederij in Huissen. Zij maken, ontwerpen, repareren en kopen & verkopen sieraden. Op uitnodiging van een van de accountmanagers van Trade Mart hebben zij een bezoek gebracht aan de Retailbeurs in september. De beurs bezoeken Anke en Rony voornamelijk om inspiratie op te doen en nieuwe sieradenmerken en collecties te ontdekken. In 2017 hebben zij voor het laatst de Retailbeurs bezocht en nu was het tijd om weer een bezoek te brengen aan de Jewels & Watches beurs.

‘’In de regel is de beurs meer bedoeld voor juweliers. De inkoop van machinaal vervaardigde sieraden. Niet per se voor de ambachtelijke goud- en zilversmid/Edelsmeden. Voor de maandageditie vond ik de opkomst mager maar de opzet van de beurs vond ik persoonlijk wel heel mooi. Ruimtelijk, overzichtelijk, netjes en helemaal van deze tijd. Niet de traditionele beurshoeken en -nissen, in een ‘stoffige setting’’’ aldus Anke.

Het is goed om de gezichten achter de merken te ontmoeten en daar is een beurs als Trade Mart ideaal voor. De mensen die je normaliter via de telefoon of andere media spreekt leer je persoonlijk veel beter kennen en op die manier bouw je een goede relatie op. ‘’Daarnaast blijf ik erbij dat je een veel beter beeld krijgt van de sieraden en nieuwe collecties als je ze in het echt kunt zien en voelen. Dit moet je gewoon weten voordat je producten wil inkopen’’

‘’Wat voor mij heel interessant is geweest, dat ik tijdens de Retailbeurs met een van de accountmanagers van Trade Mart een rondje heb gelopen. Zij heeft mij aan veel exposanten voorgesteld en op die manier heb ik ook een andere kijk op de beurs gekregen. Normaliter zou ik mijn standaard exposanten afgaan maar nu heb ik veel meer mensen ontmoet en gesproken. Dit is echt een van toegevoegde waarde geweest’’

Al met al vond ik de Retailbeurs heel erg leuk. Van de aanwezigheid van een illusionist tot aan de lekkere lunch en de modeshow die op de beurs werd gehouden. Het is divers en geeft inspiratie.

Ook interessant