Fashion & lifestyle, Uitgelicht 23 November 2020

Nieuw: Just Trade bij Fairitems

Fairitems is sinds 1 november exclusief distributeur en partner van het fairtrade merk Just Trade! Just Trade omschrijft zichzelf met trots als een “duurzaam bedrijfsmodel ” en legt uit dat kunstenaars worden aangemoedigd om nieuwe ideeën te ontwikkelen en deze te delen.

Fairtrade sieraden
Just Trade werkt wereldwijd met artisans die sieraden en accessoires maken. Zij geven trainingen over hoe de producten te maken zijn waarbij ze de 10 principes van fairtrade respecteren. Van prachtig gehaakt zilverwerk tot prachtig gesneden tagua-hangers, hun onderscheidende producten worden met zorg en vakmanschap gemaakt van zoveel mogelijk lokaal geproduceerde en ethische materialen.

Materialen uit het desbetreffende land
Momenteel werken zij samen met artisans uit Peru, Ecuador, India en Vietnam. De producten zijn van zeer hoge kwaliteit. De sieraden zijn veelal gemaakt van tagua noot, zilver, messing en soms verguld met 22 karaat goud. De ontwerpen zijn prachtig, uniek en fijntjes.


Laat je informeren en inspireren tijdens de inkoopdag van Fashion & Lifestyle. Nog geen ticket? Registreer je gratis!

Ook interessant