Jewels & watches 13 February 2020

STUDEX® BENELUX SCHITTERT AL 20 JAAR

Studex Benelux is de wereldwijde marktleider in systemen om gaatjes te prikken en huidvriendelijke oorbellen. Op de Jewels & Watches Retailbeurs vinden we hen terug op de 2de verdieping aan stand RV57, waar ze met veel trots hun innovatieve producten voorstellen.

Studex Benelux blaast 20 kaarsjes uit

Al sinds 2000 verdeelt Studex Benelux instrumenten om gaatjes te zetten, huidvriendelijke oorbellen en verzorgingsproducten in de hele Benelux. Op de beurs hebben ze dit jaar een extra grote stand waar ze samen met alle klanten dit jubileüm willen vieren. Naast een hapje en een drankje worden de klanten ook verwend met leuke cadeau’s, zoals concerttickets, cadeaubonnen om naar de bioscoop of sauna te gaan, naverzorgingsproducten, etc. Waag je kans bij het Studex grijpmachine!

Verkoop stimuleren door upselling en cross selling

Op de beurs wil Studex zijn klanten tonen hoe je ook met de producten van Studex aan up- selling kan doen door bijvoorbeeld vergelijkbare producten in een duurder segment aan te bieden. Gaatjes prikken met goud i.p.v. chirurgisch staal zorgt namelijk voor de hoogste marges.

Met de gesteriliseerde kinderoorbellencollectie Tiny Tips is het ook perfect mogelijk om aan cross selling te doen. De Tiny Tips bestaan in vele leuke modellen en zijn gemaakt uit hetzelfde hoogwaardige materiaal als de prikoorbel. Na het gaatjes prikken wordt er namelijk aangeraden om zeker 6-12 maanden oorbellen van hetzelfde materiaal te dragen. Als een kindje langskomt voor de eerste prikoorbel, kan men meteen een paar Tiny Tips verkopen.

Kleur van het jaar: ‘Klassiek blauw’

Het Pantone kleurinstituut heeft het ‘klassiek blauw’ als kleur van het jaar verkozen; een elegante blauwe toon tussen kobalt en royaal blauw. Studex pikt in op deze trend en lanceerde oorbellen in saffier-, capri- en neonblauw, tinten die doen denken aan een prachtige nachthemel.

Trending: meerdere oorbellen per oor

Je kan er niet omheen: meerdere oorbellen per oor is nog steeds een echte hype. Vooral de combinatie van drie oorbellen in de oorlel en twee in het kraakbeen is razend populair. Ook de triangle piercing waarbij drie oorbellen in de vorm van een driehoek worden geprikt is bij de klanten zeer geliefd. Deze trend is natuurlijk een echte boost voor je winkel. Studex raadt de klanten dan ook aan om deze trend zowel in de winkel als via sociale media te promoten om zo de verkoop te stimuleren.
 
COME & SEE IT! STAND RV57

Ook interessant