Jewels & watches 31 August 2018

RB Exclusive: de pre-diamond collectie

“Het juweliersvak is een mooie met vele facetten, van winkel tot reparaties en van passie en vele uitdagingen”, vertelt Ron van den Bosch van RB Exclusive. “Die uitdagingen hebben er voor gezorgd dat ik al ruim 30 jaar in het vak zit, elke dag weer die uitdaging aangaan om je klant iets onderscheidends te willen bieden, iets met beleving en een verhaal.”
Je winkel een uitstraling geven die iets toevoegt en klanten aantrekt, dat betekende voor Ron bijvoorbeeld het zelf etaleren, interieur ontwerpen en zelf maken en bijzondere collecties bieden. Na 25 jaar een eigen juwelierszaak te hebben gehad, werd het tijd voor een nieuwe uitdaging en is hij verdergegaan als designer-creator. “Als designer creator wordt de passie elke dag weer gevoed doordat ik mij allround bezighoud met het hele proces, van ontwerp tot vervaardigen, productfotografie en social media”, vertelt Ron.
Onderscheid zijn en blijven met de pre-diamond collectie
Onderscheidend en anders willen zijn is een belangrijke drive voor Ron. Zo ook in de nieuwe collecties, die hij voor Retailbeurs Utrecht ontwierp en zelf maakte in zijn eigen atelier: “Ik wil met deze collecties de beleving compleet maken. Naast het feit dat er een stijlvolle presentatie bij wordt geleverd, heb ik ook aandacht besteed aan de verpakking. Deze heb ik ook in eigen atelier ontworpen en gemaakt, het krijgen of geven van een sieraad moet een feestje zijn.”
Onderscheidend zijn kan natuurlijk met design, maar zeker ook met materiaalkeuze. “De keuze voor het materiaal is bij mij ontstaan tijdens het wielrennen, mijn fiets is van carbon en ik vroeg mij af of dit materiaal geschikt zou zijn voor mijn ontwerpen, een lang proces van proberen en testen,” vertelt Ron. “Al deze processen hebben er uiteindelijk toe geleid dat je het een lifestyle kunt noemen, the carbon lifestyle. Carbon, koolstof, is een materiaal met bijzondere eigenschappen te weten super licht en sterk en ook sterk verbonden met ons vak, want diamant bestaat uit koolstof. RB EXCLUSIVE is dus eigenlijk een pre-diamond collectie, als je mijn designs een miljoen jaar diep in de grond zou stoppen veranderen ze in diamant.”
Hierop wachten leek Ron geen goed idee. Wat doen we in de tussentijd? “Kom gezellig langs bij mijn stand bij Retailbeurs Utrecht en daar vertel ik je graag meer over mijn collecties, handgemaakte armbanden en diamanten  sieraden!”
Kom de laatste trends spotten bij Retailbeurs Utrecht
Benieuwd geworden naar the carbon lifestyle en pre-diamond collection van RB Exclusive? Bestel hier je gratis tickets voor Retailbeurs Utrecht.

Ook interessant