Fashion & lifestyle 24 September 2020

SILAIWALI POPPEN – Fairtrade & Duurzaam

Fairitems zet zich in voor mens en planeet. Jij een mooi product – zij een beter leven! Het nieuwe product van Fairitems, duurzame Silaiwali poppen gemaakt van restant-stoffen, sluit hier bij aan. Afghaanse vluchtelingen-vrouwen krijgen hulp bij het maken van deze prachtige poppen en hebben hierdoor een inkomstenbron. 

De Indiase Social Enterprise Silaiwali uit New Delhi traint vrouwelijke vluchtelingen uit Afghanistan in het maken van lappenpoppen van restant stoffen uit de mode industrie. Deze vrouwen zijn gevlucht naar India en wonen daar nu omdat ze niet terug kunnen. De poppen dragen traditionele katoenen kleding. Deze kleding is gemaakt van stoffen uit de Fast Fashion industrie die op de grote afvalberg van restantkleding  terecht komen. Deze stoffen zijn van goede kwaliteit maar worden vernietigd. De Afghaanse vluchtelingenvrouwen worden getraind om prachtige poppen te maken van deze restantstoffen en vormt een bron van inkomsten voor hen.

De oprichters van Silaiwali zijn het echtpaar Iris Strill en Bishwadeep Moitra, beide met een hoge sociale verantwoordelijkheid. Het was hun droom om eerlijke werkgelegenheid voor vrouwen uit verschillende lagen van de bevolking te bewerkstelligen. De prachtige Silaiwali poppen zijn inmiddels symbool voor wat je kan bereiken voor je medemens.

Elke dag komen Afghaanse vluchteling vrouwen naar de Silaiwali studio en maken de mooie bohemien poppen. Hun motto is: ‘A Stitch Against Waste –  A Stitch For freedom!’

Kom langs bij de inkoopdag en breng een bezoek aan de stand van Fairitems. Bij Fairitems vertellen ze met alle liefde meer over deze bijzondere Silaiwali poppen!


Laat je informeren en inspireren tijdens de inkoopdag van Fashion & Lifestyle. Nog geen ticket? Registreer je gratis!

Ook interessant