Kitchen & dining 28 October 2019

INTERHAL presenteert nieuwe servieslijn van Joris Bijdendijk


Joris Bijdendijk (35) De Rijks-chef opent in oktober zijn eigen restaurant Wils en komt met een servieslijn, Grades°.
Er was geen goed serviesgoed voor uw restaurant?
‘Voor Wils had ik een bepaald concept in mijn kop. Ik had specifieke wensen, zoals een koffiekopje zonder schotel en oor. Een servies zoals ik kook: zonder opsmuk. Het moest aansluiten bij mijn kernwaarden: kwaliteit en eenvoud. Ik hou ervan overbodige dingen in het leven weg te laten. Net als eten en drinken moet servies betaalbaar zijn. Ik doe dit vanuit een behoefte en verlangen.

De hele bordenlijn was bedacht voor het restaurant, maar ik vond alles zo prachtig dat ik de lijn voor iedereen beschikbaar wilde hebben. Nou ja, iedereen … Er zijn geen grote hoeveelheden geproduceerd­, het servies wordt gemaakt door een piepklein familiebedrijf.’

COME & SEE IT! STAND X3, A103

Ook interessant