Jewels & watches 4 september 2020

Edox North Sea 1978 – The Inverse Moon Landing

De maanlandingen spraken tot de verbeelding van de hele mensheid. Maar in 1978 ontvouwde zich een even gedurfd avontuur op aarde toen duikers hun eigen ‘giant leap’ maakten, namelijk een duik van 320 meter onder het oppervlak van de ijskoude wateren van Noorwegen. Met de naam ‘The Inverse Moon Landing’, was het de diepste duik ooit in de Noordzee.

Het North Sea 1978 horloge van de Zwitserse horlogemaker Edox markeert deze geweldige prestatie en is een eerbetoon aan de klassieke, vintage Edox-duikhorloges uit de jaren 60 en 70, zoals de legendarische Delfin. Deze duikers hielpen bij het ontsluiten van onderzeese rijkdommen voor Noorwegen. Dit maakte het mogelijk voor het land om te investeren in sociaal- en milieuvriendelijke projecten waar ook de komende generaties Noren baat bij zullen hebben. Edox is er trots op de officiële horlogepartner te zijn van deze heroïsche North Sea Divers.

De 43 mm North Sea 1978 is een robuust sporthorloge boordevol functies dat altijd en overal kan worden gedragen. Het is natuurlijk uitzonderlijk waterbestendig; tot 320 meter, wat overeenkomt met die epische duik uit 1978. Een roestvrijstalen kast, gecoat in zwarte Diamond-Like Carbon (DLC) voor extra stevigheid, herbergt het automatische uurwerk Calibre 80. De wijzers en indexen zijn bedekt met Superluminova voor betere zichtbaarheid ’s nachts of in het water en de achterkant van de kast is voorzien van het officiële logo van de North Sea Divers – een gestileerde duikhelm – en de woorden ‘The Inverse Moon Landing’. De Edox North Sea 1978. Een opvallend uurwerk van meester horlogemaker Edox die de North Sea Divers viert, pioniers van innerlijke ruimte.

Benieuwd naar de nieuwe serie van Edox? Kom langs bij de stand van Weisz Group 223.RETAILBEURS UTRECHT

Altijd vooroplopen met je assortiment? Van 13 tot en met 15 september ontdek je de laatste trends en kun je direct de nieuwste collecties inkopen van vele merken tijdens de najaarseditie van de Retailbeurs Utrecht.

Ook interessant