Kitchen & Design 31 augustus 2018

Homey's Vitt: het eerste mes met een heft van tarwegras!

Homey's Vitt messen

Je kent ze vast wel, de uitgestrekte tarwevelden, de sprietjes meebewegend in de wind. Als het kaf van het koren gescheiden is vinden we tarwe terug in brood, pasta’s en pannenkoeken. Maar wat gebeurt er met de overblijfselen van deze graanteelt? De overgebleven steeltjes worden gedroogd, in balen geperst en is nu herkenbaar als stro. Maar wist je dat ditzelfde stro, de vezels, ook gebruikt wordt om wegwerpservies en -kommen van te maken? Wij vonden het tijd voor de volgende stap.
Homey’s ontwikkelt Tools for life die het leven leuker en makkelijker maken. En nu ook duurzamer, want met messenlijn Vitt zijn we een compleet andere en vooral milieuvriendelijke weg ingeslagen. Het heft van deze keukenmessen is namelijk gemaakt van next level tarwevezel kunststof (TVK). Door middel van een speciaal productieproces zijn de tarwevezels versterkt met polymeerhars. Niet het polymeerhars dat we kennen, maar een in prestatie vergelijkbaar hars, gemaakt van nieuwe biologische materialen. Deze bevatten geen giftige en agressieve stoffen, zware metalen en schadelijke ingrediënten zoals Bisfenol A. En dan is het ook nog eens bijzonder mooi om te zien!
De Homey’s Vitt messen liggen fijn in de hand en hebben een vlijmscherp lemmet van roestvrij staal. Deze lijn bestaat uit een koksmes, vleesmes, broodmes, tomatenmes en officemes.
Wist je dat…

  • Het gebruik van tarwevezel kunststof vermindert onze afhankelijkheid van oliebronnen.
  • Omdat de verwerkingstemperatuur veel lager is dan bij traditionele kunststof, zo rond de 40 graden, besparen we veel energie!
  • Tarwestro is volledig biologisch afbreekbaar. Zonder de speciale kunststof zou het heft van het mes door compostering na 30 dagen onbruikbaar zijn!
  • Stro-residu is ongebleekt, waardoor het heft een natuurlijke, bleke kleur heeft.
  • Het tarwestro komt uit de stelen van tarweplanten. Deze stelen bevatten geen eiwitten, gluten of allergenen! Én, de ruwe vezel van het tarwestro is LFGB-gecertificeerd, veilig, gezondheids- en milieuvriendelijk.
  • Doordat de overblijfselen na het maaien niet verbrand hoeven worden werken we mee aan vermindering van luchtvervuiling.

Homey’s collectie van Homeij
Sinds 1970 ontwikkelen we met passie tools die onmisbaar zijn voor de actieve buitenmens, kookfanaten, creatieven en beauty lovers. Haal je alles uit het leven, maar wil je het avontuur liever niet alleen aan gaan, dan heb je de perfecte uitrusting voor de job nodig. Daar is Homey’s, de ideale tool die het leven leuker en makkelijker maakt. Een beste maat die er altijd voor je is en waar je een beroep op kunt doen. Samen is succes gegarandeerd!

Ook interessant