50 jaar Trade Mart, Geen categorie 21 februari 2020

“Het gaat om wie je bent en wat bij je past”

“Toen mijn moeder, die Jéh Jewels begonnen is, voor het eerst op Trade Mart stond, liep ik stage bij het World Fashion Centre. Maar ik wilde er hoe dan ook bij zijn. Dus ik heb vrij gevraagd en gekregen. Daar stonden we dan: twee vrouwen sterk. En er werd naar ons gekeken. In die begin negentigerjaren was de juweliersafdeling echt een mannenbolwerk. Dat ik als 21-jarige de weg op ging om onze collectie te verkopen, was ook vrij ongebruikelijk. Vrouwelijke vertegenwoordigers zag je niet. We staan op Trade Mart omdat dit de plek is om je collectie te tonen en je verhaal te doen. In trends geloof ik niet zo. In mijn optiek gaat het veel meer om wie je bent en wat bij je past. Niet om wat je nu moet dragen omdat het in is. Dat is onze visie en daar blijven we trouw aan, ook al kijken we natuurlijk wel naar mondiale trends. Als ik kon tijdreizen zou ik naar 2040 gaan. Ik ben benieuwd of mijn dochter dan binnenhuisarchitecte is geworden, wat ze nu wil worden, of dat ze haar moeder helpt om Jéh Jewels uit te bouwen.”

Ook interessant