Royal Asscher® Diamonds viert 170 jarig bestaan met prachtig eerbetoon

Deel

Gekopieerd

Royal Asscher Diamonds viert dit jaar haar 170-jarig bestaan met een historische samenwerking met WOLF, het Britse erfgoedmerk voor horloge- en juwelen opslag, dat zijn 190-jarig jubileum viert in 2024. Ze lanceren op Retail Beurs Utrecht de WOLF X Royal Asscher – collectie.

Verder toont Royal Asscher hun prachtige verlovingsringen collectie gezet met hun vijf gepatenteerde slijpvormen en hebben ze een uniek stuk tentoongesteld: een replica van de beroemde soevereinen scepter van Groot-Brittannië.

Eerbetoon In een eerbetoon aan de diamond jubilee van de late Queen Elizabeth II, besloot Royal Asscher tot een uitzonderlijk gebaar: een replica van de beroemde scepter te laten maken. Deze scepter, verrijkt met de adembenemende Cullinan I diamant, symboliseert koninklijke pracht en tijdloze schoonheid. De replica van de scepter maakt een wereldwijde reis om alle juweliers te bereiken, hen te inspireren met het rijke geschiedenisverhaal van Royal Asscher en hen te betoveren met zijn tijdloze schoonheid.

Geschiedenis van De Soevereinen Scepter

De Soevereinen Scepter bestaat uit een gouden staaf, gevormd in drie delen, met geëmailleerde kragen op de kruispunten, bekroond door een geëmailleerde hartvormige structuur, die een enorme druppelvormige diamant vasthoudt, de Cullinan I, of de Star of Africa, met een gewicht van 530,2 karaat.

De Cullinan I, die in de scepter is gemonteerd, is de grootste steen gesneden uit de grote Cullinan-diamant, de grootste diamant ooit ontdekt. Hij werd in 1905 gevonden door Frederick G.S. Wells, in de Premier-mijn, ongeveer twintig mijl van Pretoria in

Zuid-Afrika. De steen, die 3.025 karaat woog, werd vernoemd naar Thomas Cullinan, de voorzitter van de Premier (Transvaal) Diamond Mining Company. De diamant werd in 1907 aan Edward VII gepresenteerd als een symbolisch gebaar om de breuk tussen Groot-Brittannië en Zuid-Afrika na de Boerenoorlog te helen. Hij werd formeel aan de koning overhandigd op zijn verjaardag, 9 november 1907, op Sandringham. De steen werd gesneden door de Asschers uit Amsterdam. Negen grote stenen werden uit de oorspronkelijke diamant gesneden. Het snijden en polijsten duurde drie mannen acht maanden om te voltooien. Daarnaast werden nog eens 97 kleine briljanten en enkele ongepolijste fragmenten gecreëerd. De grootste splijting van de steen, Cullinan I, de Star of Africa, werd in 1910 geplaatst in de Soevereine Scepter. Het blijft de grootste kleurloze geslepen diamant ter wereld.

Zes generaties vakmanschap en ambacht

Het verhaal van Royal Asscher is er een van zes generaties vakmanschap en ambacht. De Asscher-familiedynastie kloof in 1907 onder leiding van Joseph Asscher de grootste diamant ooit gevonden; de beroemde 3.106-karaats Cullinan-diamant, op verzoek van koning Edward VII van Groot-Brittannië. De Cullinan bevindt zich momenteel nog steeds in de Britse kroonjuwelen.

De bedenkers van de oorspronkelijke Asscher-slijpvorm hebben nu vijf gepatenteerde diamantslijpvormen, namelijk de Royal Asscher® Cut, Royal Asscher® Brilliant, Royal Asscher® Oval, Royal Asscher® Pear en Royal Asscher® Cushion – elk ontworpen voor extra sprankeling en als ultieme representatie van schoonheid in deze klassieke vormen. Royal Asscher heeft ook haar stempel gedrukt door te weigeren om met conflictdiamanten te werken. Koninklijke Asscher koopt alleen diamanten uit landen die volledig voldoen aan het Kimberly Proces, een internationaal initiatief van de diamantindustrie om de stroom van conflictdiamanten te stoppen. Edward Asscher is een van de voorvaders van dit initiatief en de voormalig voorzitter van de World Diamond Council en momenteel vicevoorzitter van de Responsible Jewellery Council.

Gerelateerde artikelen