Programma: Retail is mensenwerk

Deel

Gekopieerd

Deze sessie vindt plaats tijdens Retailbeurs Utrecht van 10 t/m 12 maart 2024 | Door: Hans van Tellingen
Maandag 11:00 uur (theater etage 1: Jewels & Watches)

Hans van Tellingen van onderzoeksbureau Strabo bracht eind 2023 zijn derde boek uit: ‘Retail is Mensenwerk.’ Waar hij in zijn eerste twee boeken vooral ten strijde ging tegen de vermeende teloorgang van de stenen winkels, biedt hij in dit boek vooral aanbevelingen om de fysieke winkelomgeving sterker en aantrekkelijker te maken. Hans heeft zijn eigen, eigenzinnige, tegendraadse, maar uiterst goed onderbouwde visie op de retail wederom aan het papier toevertrouwd. Prikkelend. Onderhoudend. Én lekker leesbaar. Altijd gefundeerd. Feitelijk.  Én betrouwbaar. Want wat eerst tegendraads leek, blijkt in de praktijk gewoon uit te komen. Hij  neemt hij u in hoog tempo mee langs de gebrekkige winstgevendheid van webwinkels, de rol van parkeergelegenheid, gratis toiletten en nog veel meer. Waar liggen kansen en waar laten we ze liggen? Speciale aandacht gaat uit naar hoofdstuk 25 van het nieuwe boek, dat ingaat op het winkelgedrag van ouderen, die vaak verrassend veel blijken te besteden, lang blijken te verblijven en dus invulling geven aan het feit dat retail mensenwerk is.

Hans van Tellingen (Meppel, 17 december 1966) is Geograaf en Regioloog en studeerde van 1985 tot en met 1990 aan de RijksUniversiteit Groningen (RUG). In 1991 heeft hij zijn bul opgehaald. Zijn afstudeerspecialisaties waren: vastgoed, onderzoek, organisatiekunde, marketing, communicatie en consumentengedrag. Van 1990 tot en met 1993 was Hans bij twee Rotterdamse bedrijven werkzaam. Een vastgoedonderzoeksbureau én een vastgoedreclamebureau. Sinds 1993 werkt Hans bij Strabo bv. Dat gevestigd is op de Herengracht te Amsterdam. In 1995 werd hij directeur-eigenaar. Strabo is een van de landelijke specialisten op het gebied van winkelcentrumonderzoek en -advies.

Hans publiceert sinds jaar en dag – onder meer in EW (Elsevier), De Ondernemer, SCN Today (Shopping Centre News), RetailTrends, Vastgoedjournaal en Property NL – artikelen en blogs waarin hij zijn visie op winkels, winkelcentra en winkelgebieden in binnen- én buitenland etaleert. In 2016 verscheen het uiterst succesvolle #WatNouEindeVanWinkels. Een boek over de zonnige toekomst van (fysieke) winkels. Waarbij ook de input van elf professionele mede-auteurs vermeld dient te worden. Elk gespecialiseerd in een of meerdere deelsectoren van retail of retailvastgoed. Zoals onderzoek, advies, centrummanagement of procesmanagement. In 2018 volgde het nóg succesvollere Waarom Stenen Winkels Winnen (met input van 18 mede-auteurs). Op 3 november 2023 is ‘Retail is Mensenwerk’ verschenen. 

Nog geen ticket voor de Retailbeurs Utrecht van 10 t/m 12 maart 2024? Registreer je gratis via:
https://events.jaarbeurs.nl/retailbeurs-voorjaar-2024/begin

 

Gerelateerde artikelen