50 jaar Trade Mart, Geen categorie 21 February 2020

“Producten met een verhaal worden belangrijk”

Jane Veenstra, eigenaar van Fairitems
Importeur/distribiteur van fairtradesieraden, -tassen en -accessoires

“Als retailer kwam ik regelmatig bij Trade Mart. Ik nam me voor om eventjes langs te gaan en bleef vervolgens hangen. Het aanbod was altijd groot, mooi en veelzijdig. Dan kan ik niet zomaar weg. En natuurlijk kocht ik altijd veel meer dan de bedoeling was. Tegenwoordig ben ik zelf exposant. Voor mij is het cruciaal om een showroom te hebben. Mijn klanten moeten mijn collectie kunnen zien, voelen, ruiken…

Wat ik zie is dat producten met een verhaal het goed doen. Mijn verhaal is dat ik tassen en sieraden verkoop van gerecycled en geüpcycled materiaal. Ze worden gemaakt door handarbeiders die ervan kunnen leven en hun kinderen naar school kunnen sturen. Ik vind dat belangrijk. Ik zie ook dat de consument zich steeds bewuster is van waar producten vandaan komen en hoe ze gemaakt worden. Een goede ontwikkeling.

Wat ik zou willen, is dat Trade Mart nog meer een bruisend inkoopcentrum wordt, waar iedere retailer producten kan vinden voor zijn (web)winkel en waar conceptstores naar hartenlust komen inkopen. Wellicht is samenklonteren met andere inkoopcentra een idee.”

Deelnemen?
Wil je ook deelnemen als exposant aan Trade Mart Utrecht of de Retailbeurs Utrecht? Hier vind je meer informatie over de deelnamemogelijkheden.

Ook interessant