50 jaar Trade Mart, Geen categorie 21 February 2020

“De dingen maken die je wilt maken, dat wil ik”

“In 1983 kwam ik voor het eerst op Trade Mart en in 1989 ben ik er gaan verkopen. Ik kreeg een geweldige centrale plek toegewezen, die heb ik nog steeds. Wat goed zou zijn, is om meer daglicht in de hal toe te laten, dat is beter voor het gevoel en de sfeer. Dan blijf je al snel wat langer hangen als klant. Met trends ben ik niet echt bezig. Wat voor mij belangrijk is, is om de dingen te maken die ik wil maken: tijdloze, originele en spannende sieraden met de juiste kleuren. Wat ik nu veel verkoop zijn sieraden van geborsteld aluminium en magnetische kettingen. Soms denk ik nog wel eens terug aan 2005. Sieraden waren toen erg populair. Klanten kwamen vanuit heel Europa naar Trade Mart. Mooie tijden waren dat. Ik kan me nog herinneren dat ik een keer een stand vol had met buitenlandse kopers. Die gingen allemaal met twee of drie mandjes sieraden de deur uit. De mooiste ontmoetingen op de beurs waren die met Zazou en Tikal, die nu klant bij me zijn. Zij begrijpen wat het betekent om handgemaakte fairtradesieraden te ontwerpen. Heel fijn.”

Ook interessant