terugblik Voorjaarsbeurs 2017

De Voorjaarsbeurs, het inkoopmoment voor retail in Nederland, vond plaats van 5 tot en met 7 maart. Een editie die zich nog prominenter dan ooit richtte op een inspirerend aanbod, waar iedere bezoeker met minimaal 10 trends, merken of innovatieve producten naar huis ging.

Zo konden de bezoekers van Jewels & Watches zich vergapen aan de nieuwe modellen van de Q Hybrid smartwatches van Fossil.


De jeansschorten van Blond Indians herbergen een bijzonder verhaal. Ze zijn stoer en stijlvol en worden als enige in hun soort geproduceerd van gerecycled jeansmateriaal gecombineerd met biokatoen. De producten van Blond Indians worden gemaakt in de fabriek waar de spijkerbroeken van bekende wereldmerken worden geproduceerd.


De Uashmama Paper Bag is een serie producten, van tassen tot bloempotten, van wasbaar papier. Het is papier, het lijkt op leer, is wasbaar als stof en behoudt zijn vorm. Geproduceerd van 100% natuurlijke vezels, afkomstig van kweekbomen.


Inperno presenteer de Winy Bar, een wijnvaatje met een elegant design en voorzien van isolerende wand en koelelementen. In België al een groot succes.


Cotton Ball Lights liet zien dat met het brede assortiment aan kleuren van de lichtslingers vrijwel iedere klant iets kan vinden dat bij zijn of haar interieur past.


OKU Business Partners introduceerde het bijzondere houten speelgoed van het nieuwe designmerk El Nan. Geïnspireerd door de Catalaanse traditie om menselijke torens te bouwen ontwikkelde El Nan houten bouwfiguurtjes die naar eigen inzicht tot een fantasierijk en creatief bouwwerk kunnen leiden.

Op de stand van Mertex trok de Food Feeder de aandacht. De Food Feeder is ontwikkeld om kleintjes, vanaf 4 maanden, de mogelijkheid te geven om op een onafhankelijke manier nieuwe smaken en substanties te leren kennen zonder het risico op verslikken.